Место посвећено свим страдалим Србима кроз историју. Интернет споменик свим Србима који су страдали недужни.


  Air Bosna za El mudžahid

  avatar
  Admin
  Admin

  Број порука : 4
  Join date : 01.10.2009

  Air Bosna za El mudžahid Empty Air Bosna za El mudžahid

  Порука  Admin on Thu Oct 01, 2009 2:49 pm

  Air Bosna za El mudžahid

  Ni nakon gotovo pola godine od oduzimanja državljanstava od 367 naturalizovanih lica u BiH, od kojih je određeni broj njih pripadao jedinici "El mudžahid", još uvijek nije izvršena nijedna deportacija, niti je pred nadležnim sudovima pokrenut postupak protiv lica koja su nezakonito dijelila državljanstva.

  Iako se u posljednje vrijeme sve učestalije najavljuju deportacije, zbog žalbi na odluke Komisije pravosudnim organima BiH još uvijek se ne može reći kada i kako će biti okončan postupak i ovjerene karte "Air Bosne" u jednom smjeru.

  Ministar bezbjednosti BiH, Tarik Sadović, tvrdi da nikakva odluka o deportacijama nije donesena i da jednostavno nema takve vrste odluka, jer je ova oblast već regulisana Zakonom o kretanju i boravku stranaca i azilu.

  Nakon odluke Komisije i pritiska velikih svjetskih sila da se zbog bezbjednosne prijetnje u srcu Evrope oduzmu državljanstva, naturalizovanim licima koja čekaju na deportaciju, polako se ruši iluzija o opstanku u BiH zbog ratnih zasluga, koje su im jeftino prodavali lideri dvije najveće bošnjačke stranke, SDA i SBiH.

  Neki od naturalizovanih poput Abu Malia već odavno ne borave u BiH, dok bi preostali u svoje matične zemlje ili neke druge koje im ponude utočište mogli da se vrate, preko kompanije "Air Bosna" koja ima bogato iskustvo sa švercom ljudi.
  Jedan od onih koji su nelegalno dijelili državljanstva jeste i bivši glavni konzul BiH u Turskoj, Talat Sulejmani, čija je supruga, Edina Sulejmani, u vrijeme afere sa ulaskom stranih državljana u BiH bila šefica poslovnice "Air Bosna" u Istanbulu.
  Budući da je najveći dio stranih državljana u BiH upravo preko Turske nelegalno ušao na tuzlanski aerodrom, logično bi bilo da s njega i otputuju u novi svijet.

  Svi putevi vode prema Silajdžiću
  Porodicu Sulejmani, kao i brojne druge iz diplomatske sfere koje su potresale korupcijske afere, u diplomatiju je doveo aktuelni član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.
  Prema nalazima finansijske policije, u periodu od 1999. do maja 2001. godine u poslovnici "Air Bosne" u Istambulu nije evidentirano blizu 10 miliona KM naplaćenih od prodaje avio-karata, kao ni isplata od oko dva miliona KM nepoznatim licima na osnovu vraćenih karata, a pretpostavlja se da je neevidentirani novac utrošen na transport arapskih imigranata.

  M. Lizdek

   Сада је точно Fri Oct 18, 2019 11:15 pm