Место посвећено свим страдалим Србима кроз историју. Интернет споменик свим Србима који су страдали недужни.


  Lažna imena na spisku srebreničkih žrtava

  avatar
  Admin
  Admin

  Број порука : 4
  Join date : 01.10.2009

  Lažna imena na spisku srebreničkih žrtava Empty Lažna imena na spisku srebreničkih žrtava

  Порука  Admin on Thu Oct 01, 2009 3:36 pm

  Imena 954 vojnika muslimanske Armije BiH koji su poginuli nalaze se na spisku nestalih
  Lažna imena na spisku srebreničkih žrtava

  BANJALUKA - Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz tvrdi da su imena 954 vojnika muslimanske Armije BiH, koji su poginuli do kraja januara 1994. godine, uvrštena na spisak nestalih tokom jula 1995. godine u Srebrenici.

  - Spisak je dokaz da su bošnjačkim političarima srebreničke žrtve služile za ostvarenje političkih ciljeva, da su žrtve namerno proizvođene i što je još gore, da su kasnije zloupotrebljavane u dnevno-političke svrhe - rekao je Ćurguz.

  Prema njegovim rečima, „sada se pouzdano zna da su tvrdnje da je u ratnim operacijama u Srebrenici (u julu 1995.) ubijeno oko 8.000 Bošnjaka, čista manipulacija“.

  - Boračka organizacija RS nema nameru da umanji zločin u Srebrenici i svi oni koji su u njemu učestvovali treba da odgovaraju, ali hipoteka kolektivne krivice mora jednom zauvek da se skine sa srpskog naroda - rekao je Ćurguz.

  Bivši član Komisije za Srebrenicu Vlade RS Željko Vujadinović, prema čijem izveštaju iz oktobra 2004. godine se 7.806 lica vodi kao nestalo, rekao je da nije video spisak, koji je sačinila Boračka organizacija RS, ali da je tokom rada Komisije na više od 30 spiskova, kojima su baratali bilo ponovljenih imena.

  - Na nekim spiskovima živi ljudi su se vodili kao nestali, bilo je i onih koji su promenili imena, pa i onih koji su umrli prirodnom smrću - rekao je Vujadinović ističući da je potrebno srediti spiskove, kako bi se konačno utvrdio broj žrtava Srebrenice.

   Сада је точно Fri Oct 18, 2019 10:26 pm